Tuinplanten

Tuinplanten

U wilt wat nieuws in de tuin, maar ziet door de bomen het bos niet meer? Bij GroenRijk Zwanenburg bent u dan aan het juiste adres! Met onze eeuw aan ervaring in de tuin maken wij u graag wegwijs in de ruime keuze die u hebt. Wij maken onderscheid in ons assortiment in:

- Eenjarige planten, kuipplanten en kruiden
- Vaste planten
- Bomen, heesters en coniferen
- Bloembollen en zaden
- Rozen en klimplanten

Eenjarige planten, kuipplanten en kruiden
Eenjarige planten of perkplanten zijn vrolijke planten die een zomerlang bloeien. Uitermate geschikt dus voor een balkon, in een bak of gewoon mooi in de tuin. Bij GroenRijk Zwanenburg vindt u een enorme keuze in verschillende soorten planten welke geschikt zijn voor in een bijpassende kuip of pot. Tevens beschikt uw groenfamilie van de regio ook over een kruidenhoek waarin alle soorten kruiden kunt kopen om zelf te kweken!

Vaste planten

De naam zegt het al: vaste planten zijn planten die ieder jaar weer terug komen. Nadat ze in de herfst afsterven en er eigenlijk niets meer te zien is, komen ze in het voorjaar weer vrolijk op. GroenRijk Zwanenburg denkt met u mee en biedt daarom in bijvoorbeeld de zomer grotere vaste planten aan. Zodoende kunt u de lege plek in de tuin snel opvullen en nog genieten van uw tuin!

Bomen, heesters en coniferen
GroenRijk Zwanenburg beschikt over een ruim assortiment aan grote en kleine boomsoorten, geschikt voor elke tuin. Zo hebben wij veel keuze in de heesters en struiken. Deze laten in de meeste gevallen hun blad vallen in de herfst, maar we hebben ook een ruime keuze in de heesters die ´s winters groen blijven; laurier of rododendron.

Naast bomen en heesters bieden we ook nog coniferen aan. De conifeer is een gemakkelijke, groenblijvende boom die goed te snoeien is in allerlei vormen en maten waardoor hij toepasbaar is in zowel grote als kleine tuinen.

Bloembollen en zaden
Bloembollen zijn onder te verdelen in voorjaarsbollen en zomerbollen. De voorjaarsbollen worden geplant in oktober of november en de zomerbollen in april of mei, na de vorstperiode. Bloembollen voelen zich overal thuis en zijn tevreden met elke plekje in de tuin of in een bak. Aan u de keuze!

Vanzelfsprekend denkt uw groenfamilie van de regio met u mee en hebben wij voor u in het vroege voorjaar ook bollen op pot, wel zo makkelijk!

Bij GroenRijk Zwanenburg hebben wij een ruim assortiment zaden zowel voor de siertuin (snijbloemen en perkplanten) als voor de groente- en kruidentuin, diverse soorten graszaad en weidebloemmengsels(een mix van klaprozen, korenbloemen en margrieten) die uw voortuin een fleurige aanblik geven.

Rozen en klimplanten 
Rozen zijn er in talloze varianten: struik- en stamrozen, klimrozen en rozen als bodembedekkers. Voor alle rozen geldt dat het ware zonaanbidders zijn en dat ze in het voorjaar flink teruggesnoeid moeten worden. Klimrozen moeten goed vastgezet worden omdat ze uitzichzelf niet hechten aan muren en pergola's.

Bij GroenRijk Zwanenburg bent u ook aan het juiste adres voor een fiks aantal soorten klimplanten. Uiteraard hebben we de bekende Clematis, Blauwe Regen en Hedera, maar ook de Bruidssluier en Kamperfoelie ontbreken niet in ons assortiment. Kom gerust eens langs bij GroenRijk Zwanenburg om te kijken wat er allemaal mogelijk is op het gebied van tuinplanten!

Bent u op zoek naar een ruim assortiment tuinplanten en komt u uit de omgeving van Badhoevedorp, Vijfhuizen, Halfweg, Amstelveen, Haarlem, Amsterdam of Hoofddorp? Kom langs voor persoonlijke service en proef de sfeer van gezelligheid!

Uw groenfamilie van de regio staat zeven dagen per week voor u klaar. Neem gerust contact met ons op of kom langs in onze winkel.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Assortiment